Visitor counter, Heat Map, Conversion tracking, Search Rank

TERRASWEELDE
Kwekerij R. van der Zalm
Richard vd Zalm

T:  06-53114536
E:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo richardvdzalm

Hardhouten plantenbakken

brasilia atrium mail

  • Compleet aanbod van hardhouten plantenbakken voor binnen en buiten
  • Eigen design, handmatige fabricage en verkoop
  • Kwaliteit, dienstverlening en een persoonlijke benadering staan centraal
  • Ondersteunt het gebruik van milieuverantwoord FSC-hardhout 
  • De uitstraling en exclusiviteit van een top product


Onze plantenbakken worden gemaakt van het hardste hardhout dat beschikbaar is, waardoor de duurzaamheid heel hoog is. Ook ondersteunen we nadrukkelijk de keuze voor FSC-gecertificeerd hardhout, omdat milieuverantwoorde bosbouw noodzakelijk is. 

Terrasweelde.nl biedt een uitgebreid assortiment, dat bestaat uit meerdere modellijnen, zoals Modern en Klassiek. Binnen de modellijnen worden verschillende basisvormen gemaakt, zoals Kubus/Vierkant, Conisch-Vaas, Conisch-Piramide en Rechthoek-uitvoeringen. Ook worden meerhoekige (vijf-, zes- of achthoekige) bakken gemaakt, evenals ronde plantenbakken.
Naast een groot aantal meer gangbare standaard afmetingen, staat klantspecifiek maatwerk heel centraal in onze werkwijze.

FSC-hardhout als basis
Terrasweelde.nl heeft vanaf het begin een bewuste keuze gemaakt voor het gebruik van FSC-hardhout. Hardhout is uiterst duurzaam en zorgt ervoor dat de plantenbakken ook na verloop van tijd hun vorm goed behouden en een mooie strakke uitstraling blijven houden.    

fsc-logo fsc-en-bosbouw         

FSC (Forest Stewardship Council) is een internationaal orgaan dat op mondiale schaal verantwoord bosbeheer stimuleert door middel van een keurmerk voor hout, houtproducten en papier. Hardhout heeft in de loop der tijd door zijn excellente eigenschappen een onvervangbare plaats als bouwmateriaal bij uitstek gekregen. Het ongecontroleerd kappen in de regenwouden kan en mag echter niet zo doorgaan. Het belang van het behoud van de tropische regenwouden wordt gelukkig op steeds grotere schaal ingezien. Lange tijd werd gedacht dat elke menselijke ingreep in het regenwoud het gevoelige ecologische systeem zou aantasten. Daarvan is uiteraard wel bij het kappen van complete bosarealen. Maar niet bij verantwoord kappen in het bos. En daar ligt de basis van duurzaam bosbeheer van FSC.

Gebruikte hardhoutsoorten en montage
Voor alle plankdelen gebruiken we Cumaru, plankdelen zijn 145 mm breed en 22 mm dik.
Voor de hoekpalen maken we gebruik van Angelim Vermelho van 90x90 mm.
De bodemranden en de bodemplanken zelf zijn 145mm breed x 28 mm dik.
De soorten die we gebruiken hebben de duurzaamheids klasse 1 en behoren daarmee tot de hardste soorten hardhout.
Tegelijkertijd zijn de soorten die we gebruiken goed verwerkbaar en is de werking beperkt.
Voor de montage maken we uitsluitend gebruik van RVS schroeven.

Meerdere productlijnen
Terrasweelde.nl biedt een tweetal hoofd productlijnen, te weten Modern en Klassiek. Het verschil in de productlijn doet niets af aan de kwaliteit en de constructie van de bakken. Beide productlijnen kenmerken zich door een goede technische constructie. Samen met de kwaliteit van het gebruikte hardhout geeft dit een heel duurzaam product, dat vele jaren mooi blijft. Bij de Moderne lijn worden de plantenbakken geheel van buitenaf geschroefd. De schroeven blijven daarmee volledig zichtbaar en zijn als het ware onderdeel van het ontwerp. De moderne lijn geeft een wat strakkere uitstraling.

Bij de Klassieke lijn worden de plantenbakken geheel van binnenuit geschroefd. De schroeven zijn daarmee niet zichtbaar. De bakken worden ook voorzien van een afdeklijst aan de boven- en onderkant van de bak. Dit geeft de meer klassieke uitstraling aan de plantenbak.

Verschillende modellen
Wij maken plantenbakken in vele verschillende modellen. Veel voorkomend zijn kubus/vierkant, conisch-vaas, conisch-piramide en rechthoek modellen. Maar daarnaast maken we ook andere, meerhoekige (drie-, vijf-, zes- en achthoek) modellen en ook ronde plantenbakken.

Vergrijzing van hardhout o.i.v. tijd en zonlicht
Wanneer het hardhout niet verder wordt afgewerkt zal dit na verloop van tijd vergrijzen, ook wanneer de bakken binnen staan, als gevolg van het vlicht (en buiten ook in combinatie met regenwater). Dit heeft geen consequenties voor de constructie en betrouwbaarheid op zich. In die zin is het vergrijzen dan ook niet slechter (of beter), dit is vooral een keuze van mooi vinden of juist niet en is ook afhankelijk van de omgeving waarin de bakken komen te staan.

Om het vergrijzen tegen te gaan kunnen de bakken worden afgewerkt met speciale olie. Wij hebben daarbij gekozen voor de zeer hoogwaardige milieuvriendelijke Restol olie, die heel veel wordt gebruikt voor de afwerking van diverse houtsoorten, zowel voor binnen als buiten. Deze olie is heel duurzaam, goed aan te brengen, is waterafstotend, bladdert niet en heeft een goede vullende werking waardoor het hout langer mooi blijft. Restol olie bestaat al tientallen jaren en heeft een geweldige staat van dienst opgebouwd als kwaliteitsproduct.

Optie : wielen om de bak verrijdbaar te houden

Wielen zijn geen probleem bij de kleinere maten bakken. Worden de bakken echter wat groter dan moeten de wielen ook zwaarder worden uitgevoerd i.v.m. het totale gewicht van de bak en de beplanting. Bij de nog grotere bakken zijn wielen wel mogelijk, echter het is niet aan te raden ! Vaak is de ervaring dat de bakken zeer weinig worden verplaatst en als zo'n zware bak lange tijd op dezelfde plek staat op zijn wielen dat de wielen dan als het ware vierkant worden. Er is dan niet meer mee te rijden...met alle gevolgen van dien.

Wij adviseren u dan ook bij de middelgrote en grote modellen niet voor wielen te kiezen. Deze bakken staan op hun hoekpalen danwel op een stevige draagconstructie met draagbalken en kunnen dan eenvoudig verplaatst worden met steewagen of palletwagen.

Derhalve kunnen wij geen garantie geven op de wielen en op reparatiekosten en eventuele (gevolg)schade die ontstaan is door de toepassing van wielen onder de bakken !

Levering
We hanteren vaste bezorgkosten op basis van het totale aankoopbedrag. Deze leveringskosten zijn van toepassing voor heel Nederland exclusief de Waddeneilanden.

Met betrekking tot de levering van (in het algemeen grotere) boombakken, en/of grotere aantallen gelden speciale leveringsafspraken die we per project met de klant afspreken.

Resumerend

  • Het hardste hardhout dat beschikbaar is, zeer duurzaam.
  • Robuuste plankdelen, forse hoekpalen en een zeer solide bodem.
  • Alles met de hand in elkaar gezet, op maat.
  • Alles afgemonteerd met roestvrijstalen bevestigingsmaterialen.
  • Gegarandeerd tientallen jaren plezier zonder onderhoud!

Via het opengeklapte menu onder het kopje 'Hardhouten plantenbakken', links op uw scherm, kunt u doorklikken naar verdere uitleg en omschrijvingen van onze diverse bijzondere en unieke modellen.